«Vi [politikere] må få tilgang på innbyggeres tanker og næringslivets behov. Innbyggernes behov må være i sentrum», åpnet Monica Mæland med, da hun inviterte til oppstartskonferanse for ny stortingsmelding om innovasjon i offentlig sektor.

Kunnskap om dette gir svar på hvordan kan det offentlige være innovative og fatte gode vedtak, sier hun. Men hvordan skal det skje? DogA&Difi, Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Tøyen Unlimited har alle sett på ulike måter å løse denne utfordringen på – både lokalt og sentralt.

Felles for de alle er at de løfter frem innbyggere som ressurspersoner – både som innovatører, som de som kjenner på behov og i seg selv. Eller som rådmann i Asker kommune sier: Investering i innbyggere er investering i kommunen. Vi i Reell medvirkning vil nesten trekke det enda lengre og si at det er en investering i egen nåtid og i egen fremtid.

For å lykkes med innovativ utvikling av offentlig sektor, er det helt nødvendig å involvere innbyggere – brukerne – i hele prosessen. Fra start til slutt. Start allerede nå og vis at Kommunal- og moderniseringsdepartementet er nettopp modige, involverende og innbyggerorientert! Bare på den måten blir departementet troverdige i utvikling av egen sektor, og av egne trygge, gode og løsningsorienterte lokalmiljø, kommuner og stat.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: